Stadsbrouwerij als onderwijsleerbedrijf

Bier met een bijzonder goede, maatschappelijke bijsmaak!

Bier en stageplaatsen zijn bij Stadsbrouwerij Dordrecht onlosmakelijk verbonden. Wij zijn een onderwijsleerbedrijf en trots op het heerlijke bier dat wij maken. Maar minstens even trots op de stageplaatsen die wij jaarlijks bieden aan tientallen leerlingen. De stagiaires van het Da Vinci College, de Hans Petri School of andere scholen van het beroepsonderwijs zijn (samen met ervaren begeleiders) de vaste bemanning aan onze brouwketels, de vulapparatuur, de etiketteermachine en dergelijke.

Het brouwproces en de verwerkingsactiviteiten lenen zich uitstekend voor het opdoen van werkervaring. In een stage van ongeveer tachtig uren leren de leerlingen alles onder de knie krijgen, van het malen van de grondstoffen tot en met het inpakken in cadeauverpakking van het eindproduct. Maar even belangrijk zijn de leerervaringen, zoals op tijd komen, werkdiscipline, omgaan met collega's en begeleiders en zelfstandig en nauwkeurig werken.

afbeelding-1-onderwijsleerbedrijf-StichtingStadsbrouwerijDordrecht.jpg
afbeelding-2-onderwijsleerbedrijf-StichtingStadsbrouwerijDordrecht.jpg

Stage als schakel naar een betere toekomst

Voor de stagiaires is deze stage bij ons vaak de eerste werkervaring. Hun doel is het behalen van een diploma, waarmee zij eventueel kunnen doorstromen naar hogere MBO-niveaus. (Bij de Hans Petri School behoren stages tot de reguliere opleiding.) Het zijn veelal jonge mensen die (nog) onvoldoende opleiding of stage-ervaring hebben om hen een redelijke kans op de arbeidsmarkt te geven. Dat kan zijn door allerlei omstandigheden die hen daarbij belemmerden. 

Andere stagiaires zijn nog maar kort in Nederland, hebben in hun land van herkomst wel de nodige opleiding gedaan, maar worden hier geconfronteerd met een groot taalprobleem.

Door de vaak één-op-één-begeleiding, de flexibiliteit en het enthousiasme van begeleiders en de aard van de werkzaamheden, werken veel leerlingen, vaak ongemerkt, ook aan hun zelfvertrouwen. De stage eindigt met het uitreiken van een certificaat, vaak het eerste 'diploma', waar de leerlingen behoorlijk trots op zijn. Om de stages goed voor te bereiden en in te passen in de opleiding hebben wij regelmatig contact met directie, docenten en stagecoördinatoren van het Da Vinci College en de Hans Petri School. Zo halen de leerlingen het maximale uit hun stage en kunnen zij goed vervolgstappen zetten in hun opleiding; werken plus leren of MBO niveau 1 of 2.

afbeelding-3-onderwijsleerbedrijf-StichtingStadsbrouwerijDordrecht.jpg
certificaat-footer-home-StichtingStadsboerderijDordrecht.png

Volg ons op social media

Openingstijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09:00 uur tot 15:00 uur.
In schoolvakanties beperkt open.
Woensdag gesloten
Zaterdagmiddag open voor rondleiding en op afspraak.

vriend worden ▸
Scroll naar boven