De brouwerij

Stadsbrouwerij Dordrecht is een bijzondere brouwerij. Het is een onderwijsleerbedrijf waar leerlingen uit het praktijk- en beroepsonderwijs samen met vrijwilligers handmatig bier brouwen.

Heerlijk bier in vier verschillende smaken, maar allemaal met een aantrekkelijke maatschappelijke bijsmaak. De stages die leerlingen bij ons lopen, zijn voor hen vaak het startpunt van een schoolloopbaan en een volwaardige plaats in de maatschappij.

afbeelding-maatschappelijk-brouwerij-StichtingStadsbrouwerijDordrecht.jpg
afbeelding-schapenkopje-brouwerij-StichtingStadsbrouwerijDordrecht.jpg

Het 'Schapenkopje' bier

Dordtenaren hebben al eeuwenlang de bijnaam Schapenkoppen. Deze naam danken ze aan een verhaal uit de middeleeuwen. Dordrecht was toen een rijke en machtige stad, onder meer dankzij het stapelrecht. Deze belasting werd geheven op passerende goederen, zoals vlees en slachtvee. Belasting betalen deed men ook toen niet graag. Twee Dordtenaren die in de Alblasserwaard een schaap hadden gekocht, kleedden het schaap aan met de kleding van een vogelverschrikker en probeerde met het dier tussen hen in de Riedijkspoort binnen te komen. Maar net op het moment dat ze door de poort wilden lopen klonk een klaaglijk 'beeeeeeh'! De mannen vielen door de mand en moesten alsnog betalen. Sindsdien worden Dordtenaren Schapenkoppen genoemd.

Het ‘Schapenkopje’ is een geregistreerde merknaam van de Stichting Stadsbrouwerij Dordrecht.

Onze cadeauverpakkingen

afbeelding-vier-cadeaus-brouwerij-StichtingStadsbrouwerijDordrecht.png

4 flesjes in cadeauverpakking, het ideale geschenk voor een jarige, voor de buren als bedankje voor het oppassen tijdens uw vakantie, als u gaat eten bij familie of vrienden of zomaar omdat het leuk is om te geven.

afbeelding-drie-cadeaus-brouwerij-StichtingStadsbrouwerijDordrecht.png

De fraaie luxe cadeauverpakking van 3 flesjes met brouwerijglas, voor als het net even iets meer mag zijn. De glazen zijn ook los verkrijgbaar. 

afbeelding-zes-cadeaus-brouwerij-StichtingStadsbrouwerijDordrecht.png

Het voordelige zespak. Voor wie zelf of samen met vrienden thuis wil genieten van een heerlijk ambachtelijk Amber, Blond, Dubbel of Triepel Schapenkopje!

Synode-rondleidingen

In de komende periode van het herdenken van de Dordtse Synode zal de Stadsbrouwerij onderdeel zijn van een wandelroute. Op bepaalde zaterdagen in de maand kunt u ons dan bezoeken. Wilt u een keer de geur van hop en gistend bier opsnuiven of een ambachtelijk gebrouwen biertje proeven? Dat kan!

Vanaf januari 2018 kunt u op de eerste, tweede en vierde zaterdag van de maand zonder reservering deelnemen aan een rondleiding. U kunt zich melden aan de deur van de brouwerij. De rondleidingen beginnen om 13:00 uur en 15:30 uur. De kosten bedragen 10,- euro per persoon, inclusief proeverij (Pinnen is mogelijk). Maximaal 15 personen: vol = vol.

Wilt u iemand verrassen met een cadeaubon om aan een rondleiding op zaterdag deel te nemen? Bestellen kan (10,- euro per bon) via info@stadsbrouwerijdordrecht.nl 

Voor een groep (minimaal plm. 10 personen, maximaal 20 personen) kunt u een rondleiding op andere momenten reserveren. De kosten zijn minimaal 100,- euro voor groepen tot maximaal 10 personen, plus 10 euro per persoon boven 10 personen. Deze prijzen zijn inclusief proeverij. Reserveren kan via info@stadsbrouwerijdordrecht.nl.  Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

meer informatie ▸
afbeelding-rondleidingen-brouwerij-StichtingStadsbrouwerijDordrecht.jpg
afbeelding-arrangementen-brouwerij-StichtingStadsbrouwerijDordrecht.jpg

Arrangementen

U kunt ons ook bezoeken als onderdeel van een arrangement. Diverse toeristische attracties en bedrijven in het prachtige Dordrecht bieden die gelegenheid. Bezoek hun website daarvoor :

Vraag?

Heeft u een vraag?  Stuur dan een e-mail naar info@stadsbrouwerijdordrecht.nl. U ontvangt z.s.m. een reactie.

Verkoop

Ons bier verkopen wij grotendeels aan lokale en regionale afnemers in de horeca, slijterijen, speciaalzaken en supermarkten. Aan de horeca leveren wij los. Maar veel bier leveren wij ook aan onze klanten in cadeauverpakking. Deze verpakkingen zijn een geliefd cadeau om te krijgen of weg te geven. Voor toeristen, die de stad bezoeken, is het iets typisch voor de stad Dordrecht. Het ‘Schapenkopje’  is daarom een van de Dordtse specialiteiten. Zie verder onze verkooppunten.

certificaat-footer-home-StichtingStadsboerderijDordrecht.png

Volg ons op social media

Openingstijden

maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09:00 uur tot 15:00 uur.

Woensdag zijn wij gesloten

vriend worden ▸
Scroll naar boven