Ontdek onze Bieren

Ambachtelijk gebrouwen!

In Stadsbrouwerij Dordrecht wordt elk biertje ambachtelijk en met speciale toewijding gebrouwen.

De brouwerij staat voor puur vakmanschap. Net als Duitse en Belgische bieren is bij ons bier sprake van hoge gisting. Tijdens het gisten komt de gist bovendrijven. Dit geeft ons bier zijn volle smaak. Het is niet gefilterd en niet gepasteuriseerd. Daardoor zuiver van smaak. Puur natuur dus! Voor welke smaak Schapenkopje je ook kiest: ons bier zal je smaken!

ambachtelijk-bieren-StichtingStadsbrouwerijDordrecht.jpg

Vier soorten bier!

afbeelding-blond-Viersoortenbier-bieren-StichtingStadbrouwerijDordrecht.png

Schapenkopje Blond

De bierbrouwer gebruikt voor dit goudblonde biertje als belangrijkste moutsoort: pilsmout (EBC5). Dit biertje is gul en fris van smaak. Het heeft een helder, subtiel bouquet. Ideaal om uw dorst te lessen!

afbeelding-amber-Viersoortenbier-bieren-StichtingStadbrouwerijDordrecht.png

Schapenkopje Amber

Het is het geheim van de bierbrouwer: een combinatie van mout- en hopsoorten vormt de ideale mix voor een perfecte kleur en smaak? We gebruiken voor Schapenkopje Amber ook een donkere mout. Daardoor krijgt dit donker gekleurde bier een wat zoete en aangenaam bittere smaak. Dit stevig gehopt biertje moet u beslist proberen!

afbeelding-dubbel-Viersoortenbier-bieren-StichtingStadbrouwerijDordrecht.png

Schapenkopje Dubbel

Ook voor dit bier gebruikt de brouwer verschillende soorten, veelal donker gekleurde mout. Daardoor krijgt dit bier zijn authentieke, warme robijnkleur. Onze Dubbel wordt gebrouwen met wat meer hop en meer moutsoorten dan gebruikelijk is. Daardoor ontstaat een uniek, lekker bier, vol aroma!

afbeelding-triepel1433-Viersoortenbier-bieren-StichtingStadbrouwerijDordrecht.png

Schapenkopje Triepel

Dit is ons stevig biertje. Gemaakt met een eigen gistsoort en meer grondstoffen en daardoor met meer alcohol. Je proeft ook zest van sinaasappels erin. Die zorgt voor extra smaak en kleur. De toevoeging 1433 verwijst naar het jaar dat brouwerij De Sleutel werd opgericht.

Limited Bieren

Hier staan onze gelimiteerde bieren. Regelmatig en vooral bij bijzondere evenementen bieden we een biersoort aan in een beperkte vooraad. Vraag er steeds naar!!

Schapenkopje Bockbier

In vroegere tijden, als het brouwseizoen ten einde liep, werd ook de kwaliteit van de moutsoorten minder. En de brouwerij was toe aan een poetsbeurt. Dus alles aan mout opmaken en langer doorkoken! Dus zo ontstond ook "Bockbier" met een hoger alcoholpercentage. Ons schapenkopje Bockbier voor dit jaar 2021 proeft stevig en moutiger.

Dordts Rondje 2021

Omdat de verkoop van onze Smook 1220 in  grote flessen (750 ml) zo goed liep, hebben we besloten om deze zomer ons Schapenkopje Blond in een grote fles met een mooi nieuw etiket te verkopen als een limited bier. Ook nu weer een heerlijk biertje om met mooi weer op het terras of in de  tuin met elkaar te drinken.

Dordrecht 800 jaar en Smook 1220
Etiket-blond-groot.jpg

Nieuwe-glazen-gevuld.jpg

Drink het op juiste wijze en met mate!

  • Om te genieten, behandel onze bieren met zorg. Laat na aanschaf  het bier een paar dagen "rusten", in verband met nagisting in de fles. De beste bewaartemperatuur is 9-12 C. Dus liever niet in de koelkast! Het bier kan ook het beste op deze temperatuur worden gedronken.
  • Wilt je een biertje met een stevige schuimkraag, schenk dan rustig in tegen de zijkant van een schoon droog glas, dat je een beetje schuin houdt.
  • Drinken met depot? Dat kan, het bier wordt wat troebeler. Maar aan kwaliteit en smaak doet dit niets af en het is goed voor de gezondheid.

Zo wordt het pas echt genieten van je Schapenkopje bier!

certificaat-footer-home-StichtingStadsboerderijDordrecht.png

Volg ons op social media

Openingstijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09:00 uur tot 15:00 uur.
In schoolvakanties beperkt open.
Woensdag gesloten
Zaterdagmiddag open voor rondleiding en op afspraak.

vriend worden ▸
Scroll naar boven