In Stadsbrouwerij Dordrecht wordt elk biertje met speciale toewijding gebrouwen.
De brouwerij staat voor puur vakmanschap. Of u nu kiest voor Schapenkopje Blond, Schapenkopje Amber, Schapenkopje Dubbel of Schapenkopje Triepel 1433: het bier zal u smaken!


 

De bierbrouwer gebruikt voor dit goudblonde biertje als belangrijkste moutsoort: pilsmout (EBC5). Dit biertje is gul en fris van smaak. Het heeft een helder, subtiel bouquet. Ideaal om uw dorst te lessen!
 

Het is het geheim van de bierbrouwer: welke van de vele mout- en hopsoorten vormen de ideale mix voor een perfecte kleur en smaak? Bij het brouwen van Schapenkopje Amber worden verschillende soorten donkere mout gebruikt. Daardoor krijgt dit donker gekleurde bier een wat zoete en aangenaam bittere smaak. Dit stevig gehopt biertje moet u beslist proberen!
 

Ook voor dit bier gebruikt de brouwer verschillende soorten, veelal donker gekleurde mout. Daardoor krijgt dit bier zijn authentieke, warme robijnkleur. Onze Dubbel wordt gebrouwen met wat meer hop en meer moutsoorten dan gebruikelijk is. Daardoor ontstaat een uniek, lekker bier, vol aroma!
 

Een stevig biertje deze Triepel. Gemaakt met een eigen gistsoort en meer grondstoffen en daardoor met meer alcohol. Verder Sinaasappelzest. Die zorgt voor extra smaak en kleur. De toevoeging 1433 verwijst naar het jaar dat brouwerij De Sleutel werd opgericht.

Voor ieder biertje dat in Stadsbrouwerij Dordrecht gebrouwen wordt, gebruikt de brouwer (m.u.v. de zest in de Triepel) uitsluitend de vier basisgrondstoffen water, mout, hop en gist. Zo voldoet het bier aan het Duitse Rheinheitsgebot.
 Geen chemische toevoegingen

Net als Duitse en Belgische bieren is bij het bier van Stadsbrouwerij Dordrecht sprake van hoge gisting. Tijdens het gisten komt de gist bovendrijven. Dit geeft het bier zijn volle smaak. Ons bier is niet gefilterd en niet gepasteuriseerd en daardoor zuiver van smaak. Puur natuur dus! En: na het genieten volgt geen kater!

Schapenkop Geschenkverpakkingen

Stadsbrouwerij Dordrecht levert 2 geschenkverpakkingen, een met 4 flesjes in een tray en een luxe variant met 3 flesjes en een brouwerijglas. Deze geschenkverpakkingen zijn, net als de etiketten, ontworpen door leerlingen van het Da Vinci College in Dordrecht. Leuk om cadeau te doen! Voor de thuisgenieters is er ook een voordelig zespak beschikbaar! Naast het bierbrouwen zorgen de leerlingen van Da Vinci College ook voor het bottelen. Maar zij doen nog meer in de brouwerij. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan onder Onderwijsleerbedrijf.

De naam van ons bier verwijst naar de bijnaam die Dordtenaren hebben: Schapenkoppen. Klikt u op Historie, dan kunt u lezen hoe ze aan die naam zijn gekomen.

Drinkadvies/Drinktip

Als u de volgende tips van de meesterbrouwer volgt, dan zal Schapenkopje bier u ongetwijfeld smaken:
 
  • Om optimaal van onze bieren te kunnen genieten, dient u ze met zorg te behandelen. Dit begint met het bewaren. Na aanschaf is het wenselijk het bier een paar dagen "rust" te geven, in verband met nagisting in de fles. De beste bewaartemperatuur is 9-12 C. Dus liever niet in de koelkast bewaren, maar in trapkast of kelder. Het bier kan ook het beste op deze temperatuur gedronken worden.
  • Wilt u een biertje met een stevige schuimkraag, schenk dan rustig in tegen de zijkant van een schoon droog glas, dat u een beetje schuin houdt.
  • Met depot, goed voor de gezondheid, wordt het bier wat troebeler, maar aan kwaliteit en smaak doet dit niets af.
    Zo wordt het pas echt genieten van uw Schapenkopje bier!

    PROOST!